facebookBlog - Vi vil revolutionere formidlingsbranchen | Youandx
Vi vil revolutionere formidlingsbranchen

20. jan. 2021

Vi vil revolutionere formidlingsbranchen

Tilbage i december 2017 stiftede Maybritt Toft Bisp og Frederik Duckert Youandx med missionen om at disrupte og digitalisere en meget broget formidlingsbranche - en branche, der var kendetegnet ved meget lidt eller ingen transparens i hverken priser, gebyrer, validering, rating mv. Branchen var også meget "old school, når det kom til at booke foredragsholdere alle processer var manuelle og det tog i gennemsnit 14 dage fra kundens første henvendelse til bookingbureauet til en underskrevet kontrakt. Der var ingen fokus på videnseksperter, men udelukkende kendisser, og det var svært for eksperterne at bryde igennem, fordi de ofte druknede i mængden. Kunderne Deloitte, FOF, Danske Bank m.fl. oplevede ofte, at de fik forskellige priser på samme foredragsholder alt efter, hvem de talte med. Youandx ville gøre op med dette. Missionen var at skabe transparens i en meget broget verden de ville være som en Airbnb.com på tech-siden og som en Ted.com på inspirationssiden.

I 2019 valgte udviklingshuset Trifork at investere i Youandx. Sammen ville de udvikle en robot en screenings- og valideringsrobot, der kunne screene og validere en ekspert på 43 forskellige parametre såsom antal af følgere på LinkedIn, Facebook og Twitter, profession, uddannelse, erfaring, udgivelser af litteratur og artikler, YouTube-videoer og antal visninger m.fl. Robotten skulle gøre platformen Youandx skalerbar og føde platformen med pre-validerede eksperter og inspiratorer, som kun kunne blive onboardet såfremt, de var blevet kvalificeret af robotten.

Alle eksperter er i dag personligt validerede, og det vil Youandx fremover ej heller gå på kompromis med, da der er utrolig meget på spil, når kunderne skal sikre sig, at de vælger den rigtige ekspert til deres event. Robotten skal pre-validere, så platformen får en kvalificeret bruttoliste af personligt validere eksperter og inspiratorer, og dermed gør virksomheden skalérbar og klar til internationalisering. Det er målet, at Youandx går til nye markeder som Norden, Tyskland og England inden for de næste 1-3 år, og har i dag partnerskaber med bureauer med eksperter i lande som Sverige, Norge og England. På nuværende tidspunkt tæller platformen +300 eksperter og +2000 internationale eksperter og inspiratorer igennem partnerskaber og med +200 på venteliste.

Vi vil løse kundernes pains

Youandx har nu været i gang i 3 år, teamet tæller 15 medarbejdere og selskabet rejste i starten af året DKK 6 mil. i funding igennem 22 investorer og med opbakning fra Vækstfonden, der første gang støttede os i 2018 på et meget tidligt stadie af Youandx' rejse.

Det er vores erfaring, at en af de største udfordringer i markedet er, at kunderne og eksperterne rigtig gerne vil kommunikere direkte med hinanden, fordi de oplever, at de bedste foredrag/indlæg er dem, hvor der har været tæt direkte dialog mellem de to parter. Kunderne ønsker tilmed ét sted at booke deres inspiratorer/eksperter og finder markedet i dag utrolig uoverskueligt. Hvor finder man eksempelvis roboteksperten? Igennem eget netværk Så ender man måske med en bekendt, der ikke er den helt rette. Igennem et bureau Laver man en søgning på Robotter på Danmarks største bureau af foredragsholdere, har de tre valgmuligheder. Igennem en Google-søgning Der kommer over 20.000 resultater lige fra robotstøvsugere til robotplæneklippere blandet mellem roboteksperters egne hjemmesider. Alt sammen ikke særligt nuanceret, objektivt og med manglede transparens.

Vi vil være verdens foretrukne platform

Youandx tog derfor en vigtig beslutning i sommeren 2020 vi vil være verdens foretrukne platform for formidling af eksperter og inspiratorer. Vi vil skabe transparens i branchen, vi vil have eksperterne frem i lyset, vi vil forbinde kunderne direkte med inspiratorerne/eksperten og bryde med den traditionelle måde at booke foredrag på.

Youandx har besluttet at pivotere fra transaktionsforretning til abonnementsforretning, så inspiratorer/eksperter for et mindre månedligt beløb kan styre, håndtere og administrere hele deres formidlingsforretning helt uden om bureauerne. Kunderne får en platform med et overblik over hele markedet på tværs af bureauer, hjemmesider, Google-søgninger, LinkedIn mv., og de får fuld transparens i priser, validering og ratings samt en intelligent søge- og filtreringsfunktion til at finde den rette nationale eller internationale ekspert og mere til.

Eksperten/inspiratoren får en platform til at håndtere alt fra bookingkontrakt, chatfunktion, GDPR-håndtering, fakturering, betaling, rykkerprocedure, hosting af deres e-learning-produkter, styring af deres annonceringer på hhv. Google, LinkedIn, Facebook mv., indsigter i deres reach og eksponering, konverteringsrater, deres egen valideringsscore og de kan sammenligne sig med andre eksperter inden for samme kategori, en prisagent med tips og tricks til, hvor man bør lægge sine priser, kalenderstyring m.v.

Og ikke mindst løser Youandx det, som kunderne og eksperterne altid har, og altid har villet at blive forbundet og kommunikere direkte.

Vi tror på, at vi kan revolutionere hele foredragsholderbranchen med denne løsning. Vi træder med dette release endnu tættere på vores vision om at inspirere mennesker ved at gøre den rigtige viden, på det rigtige tidspunkt, tilgængelig for alle, udtaler CEO & Co-founder, Maybritt Toft Bisp

Youandx lancerer den nye platform d. 22/6 2021.

Få adgang til en verden af inspiration

Gør som 5000 andre og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Modtag nyheder og gode tilbud direkte til din indbakke.

Decorative