facebook
Sådan kan en digital platform hjælpe en kompetencebaseret organisation

24. okt. 2023

Sådan kan en digital platform hjælpe en kompetencebaseret organisation

Traditionelle jobbeskrivelser mister relevans i en arbejdskultur, der er i konstant forandring

Den klassiske opfattelse af arbejde som fastlåste 'jobs' er ved at blive erstattet af mere flydende og team-baserede tilgange.

Ifølge en rapport fra Deloitte er 63% af ledere enige i, at arbejdet i deres organisationer i dag udføres af teams eller projekter uden for medarbejdernes kerneopgaver. Denne udvikling fører til, at færre end halvdelen af organisationerne mener, at deres jobbeskrivelser præcist beskriver det arbejde, der skal udføres.

I stedet for fastlåste jobfunktioner fokuserer moderne organisationer på medarbejdernes færdigheder, både hårde (som kodning, dataanalyse og regnskab) og bløde (som kritisk tænkning og følelsesmæssig intelligens), samt deres potentiale for at udvikle sig.

Denne tilgang, kendt som kompetencebaserede organisationer (eng. skills-based organizations), kræver en total revurdering af, hvordan organisationer leder, styrer og udnytter deres arbejdsstyrke. 

Digital teknologi spiller en afgørende rolle i denne omstilling

En digital platform kan hjælpe organisationer med at identificere og forvalte medarbejdernes færdigheder på en mere effektiv måde.

Ved at skabe et centralt sted, hvor medarbejdernes færdigheder og potentiale kan dokumenteres og vurderes, kan organisationer bedre tilpasse deres arbejdsstyrke til skiftende behov.

Disse platforme muliggør også nem adgang til træningsressourcer og kurser, der kan hjælpe medarbejdere med at udvikle de nødvendige færdigheder for at tackle nutidens udfordringer.

At blive en kompetencebaseret organisation er en udfordrende rejse, der kræver en dyb transformation af organisationens kultur og praksis. Men belønningerne er store: større fleksibilitet, udnyttelse af medarbejdernes fulde potentiale og tillid til, at organisationen har den rette arbejdskraft til at imødekomme konstante forandringer og overgå konkurrenterne.

Digital teknologi fungerer som katalysator, der muliggør og fremskynder denne vigtige transformation, og organisationer bør overveje at implementere egnede digitale platforme for at realisere fordelene ved en kompetencebaseret organisation fuldt ud.

Få adgang til en verden af inspiration

Gør som 5000 andre og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Modtag nyheder og gode tilbud direkte til din indbakke.

Decorative