facebook
Podcastschevron_right

SHOTGUN #90 - Camilla Lærkesen - Kan introverte være succesfulde ledere?

04-01-2024

Lederskab i Skyggen: Kan en introvert leder være lige så succesfuld som en ekstrovert?  

Velkommen til en ny episode af SHOTGUN! I dag går vi i dybden med et spørgsmål, der ofte overses i lederverdenen: Kan en leder være introvert og stadig opnå succes? Emil Thorup har en øjenåben samtale med vores gæst, Camilla Lærkesen, der bringer hendes ekspertise og erfaring til bordet om de to modpoler: Introvert versus Ekstrovert. 

I vores samfund hylder vi ofte ekstroverte ledere, mens introverte ofte får at vide, at de skal tilpasse sig og blive mere udadvendte. Camilla Lærkesen, vores ekspert i dag, er selv 95% introvert ifølge personlighedstests, men hendes succes og fremtrædende position i medierne viser, at introvert lederskab er både muligt og effektivt. 

Camilla, med en kandidatgrad i retorik og journalistik, har dykket ned i emnet siden 2014. Hun har trænet og udviklet egne netværksevner som introvert retoriker, coach og foredragsholder. På trods af samfundets bias mod introverte har hun skabt sig en plads som mediernes foretrukne talsperson for introverte kvaliteter.  

Vi udforsker, hvordan samfundet favoriserer ekstroverte, og hvordan det påvirker karriereudvikling og indtjening. Camilla deler også indsigt fra Ocean-modellen, eller The Big Five, der kaster lys over personlighedstræk som åbenhed, samvittighedsfuldhed, ekstroversion, venlighed og neuroticisme. 

Camilla kommer med løsningsforslag til, hvordan vi kan ændre diskussionen om introversion og skabe bedre arbejdsforhold for introverte. Emil erkender gennem sin samtale med Camilla, hvordan det egentlig er at være introvert i et samfund, der primært belønner ekstroverte træk. 

Denne episode vil (måske) være en øjenåbner for både dig, som det bestemt også var for Emil Thorup. Lyt og se med i SHOTGUN med Emil Thorup og Camilla Lærkesen.