facebookPodcast - SHOTGUN #89 - Frans Hammer - Fra data til handling og værdiskabelse | Youandx
Podcastschevron_right

SHOTGUN #89 - Frans Hammer - Fra data til handling og værdiskabelse

14. dec. 2023

Grisen bliver ikke tungere, jo mere den bliver vejet! 

Velkommen til en ny episode af SHOTGUN, hvor Emil Thorup i dag har gæst, Frans Hammer, en ekspert inden for spændingsfeltet mellem værdiskabende ledelse og brug af data, og de tager en tur i SHOTGUN-bilen. 

I dag udforsker vi det digitale landskab og stiller det provokerende spørgsmål: Bliver grisen virkelig tungere, jo mere den vejes? Frans deler sin indsigt i digitaliseringens eksplosive udvikling og rejser det vigtige spørgsmål: Hvis data er svaret på alt, hvad var så spørgsmålet? 

Danmark, et af verdens mest digitaliserede samfund, har indsamlet data siden 1970. Frans reflekterer over, hvordan vi bedst kan bruge dette værktøj, samtidig med at vi sætter rammer for den enorme mængde data, vi opsamler. Han påpeger en tendens i virksomhederne, hvor fokus ofte ligger på kvantitative data som KPI'er, mens de vægter de kvalitative data mindre, der afspejler medarbejdernes trivsel. 

Frans opfordrer til en mere bevidst anvendelse af digitaliseringen for at accelerere den grønne omstilling og håndtere de store "hvorfor". Vi skal også være opmærksomme på salget af data og nøje vælge, hvem vi deler vores informationer med. 

Afslutningsvis deler Frans et råd til privatpersoner: Stil dig selv spørgsmålet, hvad du ønsker at opnå, når du deler dine data. 

Lyt med på denne spændende episode af SHOTGUN med Emil Thorup og gæst Frans Hammer.