facebookPodcast - SHOTGUN #87 - Marie-Louise Pind - Byggebranchens konflikter | Youandx
Podcastschevron_right

SHOTGUN #87 - Marie-Louise Pind - Byggebranchens konflikter

30. nov. 2023

Byggebranchen spilder årligt 66 milliarder kr. – delvist grundet konfliktfyldte samarbejder 

Vores gæst og ekspert, Marie-Louise Pind, der kalder sig selv parterapeut for folk med sikkerhedssko og hjelm, kaster lys over en af de største udfordringer i byggebranchen, nemlig samarbejde. 

I hendes 20-årige karriere som advokat og mastercoach har Marie-Louise håndteret konflikter, store som små, inden for ejendomsbranchen. Hun deler indsigt i, hvordan selv de mindste uenigheder mellem mennesker kan føre til betydelige problemer. 

Ifølge Marie-Louise ligger løsningen på konflikter i det interpersonelle. Hun opfordrer til proaktiv investering i samarbejdet og i nøglemedarbejderne i byggeriet. Disse medarbejdere bør opgraderes og uddannes i konflikthåndtering og kommunikation for at forstå dynamikken mellem mennesker og skabe tillid og tryghed.  

Det glædelige er, at strømningerne i byggebranchen, især inden for de seneste tre år, bevæger sig i retning af individuelt ansvar. Der er en stigende erkendelse af, at vi selv er med til at skabe problemerne, og at skylden ikke bør placeres hos andre, men derimod starte hos os selv.  

Til sidst deler Marie-Louise sit allervigtigste råd til håndtering af konflikter, uanset om du er en privatperson i gang med at bygge en carport eller deltager i et stort komplekst byggeprojekt inden for byggebranchen." 

Velkommen til SHOTGUN!