facebook
Skype, Microsoft Teams eller Zoom - hvad skal jeg vælge til det virtuelle samarbejde?

26. mar. 2020

Skype, Microsoft Teams eller Zoom - hvad skal jeg vælge til det virtuelle samarbejde?

Verden over er i disse tider nødt til at finde nye måder at arbejde på. Rent teknologisk har vi ikke haft flere muligheder for dette, end nogen sinde før. Men, hvad skal man vælge at bruge og arbejde med? Vi har samlet en række af de bedste online løsninger til dig, dit team og måske når du skal 'ses med karantæneramt familie online.'

Brug Google Chrome

Alle løsningerne i denne artikel, kan køres fra en webbrowser. Den eneste webbrowser vi har testet, der kan håndtere alle disse løsninger, er Google Chrome. Gør dig selv en tjeneste og brug Chrome til dine videochats!

Zoom, Skype og Microsoft Teams…

…er de tre førende løsninger indenfor virtuelle møder, undervisning og hyggesnak. Alle tre har hver deres styrker og svagheder, hvilket vi vil dykke ned i senere i artiklen. Hvis du allerede bruger en af disse løsninger, og det virker for dig og dit team, er der sandsynligvis ikke grund til at skifte service. De alle sammen kan nogenlunde det samme, men skal du bruge dem til noget specifikt, er det godt at kende forskel, så du kan starte det rigtige sted.

Microsoft Teams

Har du og dit team allerede en licens til Microsoft Teams, er der god grund til at bruge det. Microsoft Teams er fuld af features, som kan gøre samarbejdet lidt nemmere og sjovere. På videochatdelen er der også nogle gode features, som f.eks. at kunne afspille en PowerPoint direkte i chatvinduet og kan snakke sammen med andre Microsoft-programmer. Microsoft Teams er god til mange ting, men har på nogen områder nogle kritiske ulemper. Den største ulempe er måske tilgængelighed. Denne ulempe hænger lidt sammen med, hvad Microsoft Teams er god til, nemlig integration med andre programmer som f.eks. Outlook. Det er dog et dobbelt ægget sværd, da det til tider kan være noget besværligt at sætte op. Hvis dit team allerede bruger Microsoft Teams, er dette ikke noget problem - så længe du kun skal snakke med dit team/din organisation, altså med folk som allerede har Microsoft Teams sat op. Hvis du derimod skal snakke med folk, som ikke har Microsoft Teams, bør man måske læse videre og finde en løsning, som er nemmere for dig og dem du skal snakke med.

Maksimale antal deltagere på online møder: 80

Fordele:

– En komplet løsning med god integration af andre Microsoft programmer.

– God til teams.

– Sjove features gør det lidt nemmere at holde kultur og holdånd i live.

Ulemper:

– Sværere tilgængeligt (i forhold til Skype og Zoom) på grund af integration og pris.

– Besværligt, hvis du skal snakke med folk uden for din organisation, som måske ikke har en licens.

Skype

Skype har i lang tid været guldstandarden inden for virtuelle forretningsmøder og med god grund. Skype har det man forventer af en videochatservice og er relativt nemt at sætte op. Det eneste man behøver at gøre er, at sikre sig at alle der skal snakke sammen har en bruger, har tilføjet hindanden som kontakter og oprettet et møde med disse kontakter. Man behøver faktisk ikke engang at installere noget software på sin computer, så længe man bruger Google Chrome som browser i hvert fald. Gratisversionen fungerer rigtig fint og man savner aldrig rigtigt flere features. Man kan dele skærm, så man kan afholde præsentationer på en levende måde. Kvaliteten af videoen kan dog, på langsomme internetforbindelser, være dårligere end både Microsoft Teams og Zoom. Man oplever tit, på deltagere med dårlig internetforbindelse, at videoen er i meget dårlig kvalitet eller stopper helt. Selvom dette er helt forståeligt og langt fra et problem for de fleste, synes både Microsoft Teams og Zoom, at håndtere dårlige internetforbindelser bedre end Skype.

Maksimale antal deltagere på online møder: 50

Fordele:

– Nemt og intuitivt.

– Mange er allerede vant til Skype og har en bruger.

– Levende formidling med skærmdelingsfunktion.

Ulemper:

– Færre mulige deltagere på online møder end Zoom og Microsoft Teams.

– Videokvaliteten ved langsomme internetforbindelser er dårligere end Microsoft Teams og Zoom.

– Færre interaktive features end Microsoft Teams og Zoom.

Zoom

Zoom er en formidlers drøm. Selv gratisversionen har en håndfuld rigtig brugbare og interaktive funktioner, som gør formidling, undervisning, møder og selv hygge med familien, nemt og nærværende. Kender du det, når man ikke kan finde en whiteboard-marker, der virker? Og kender du det, at du sidder i et videomøde og bare ikke kan sige, hvad du vil, fordi du ikke kan illustrere det på et whiteboard? Frygt ej! Med Zoom kan du lave virtuelle whiteboards, som du kan skrive, tegne og fortælle på. Ikke nok med det, folk kan også overtage dit whiteboard og tilføje deres idéer. Man kan optage hele mødet, dele skærm, og sætte folk i venterum en rigtig god feature i en eksamenssituation eksempelvis. Zoom har også en kæmpestor fordel nemlig tilgængelighed. Det er super nemt at oprette et møde og invitere deltagere. Som deltager skal man blot trykke på tilsendt link (fra den der opretter mødet) og så kan man, hvis ikke man har en bruger i forvejen, lynhurtigt oprette sig en. Gratisversionen kommer dog med én betydelig ulempe ens møder kan kun vare op til 40 min. Går du og flirter med idéen om virtuelle konferencer, bør du tage et kig på Zoom. Nogle af Zooms pakker tilbyder nemlig op til 10.000 tilskuere og mulighed for at indsamle data, afholde Q&As og en lang række andre interaktive- og analytiske funktioner.

Maksimale antal deltagere på online møder (gratisversion): 100

Fordele:

– Måske den mest komplette og skalérbare løsning af alt inden for videomøder, videokonferencer og webinars.

– Super gode samarbejdsfeatures.

– Den løsning med flest maksimale antal deltagere i gratisversionen.

Ulemper:

– 40 minutters tidsbegrænsning på møder i gratisversionen.

– Er ikke ligeså udbredt som Skype.

Så hvad skal jeg vælge?

Bruger du og dit team allerede en online mødeløsning bør du overveje, om der er nogen grund til at skifte. Har I problemer når I skal snakke med folk udenfor jeres organisation? Har I aspirationer om at få større webinars og videokonferencer integreret i jeres virksomhed? Føler I jer hindret af mangel på samarbejdsfeatures? Hvis svaret er ja til nogle af disse spørgsmål, kan vi anbefale at tage et kig på Zoom. Husk blot at gratisversionen har en tidsbegrænsning på 40 minutter på møder men så sikrer I jer til gengæld, at I holder jeres møder short and sweet. Man kan selvfølgelig også bare ringe op igen, hvis I ikke blev færdige. Generelt er der rigtig mange, der bruger Skype, så snakker du meget med folk uden for din organisation, er det også værd at have en Skypebruger, da der er god chance for, at dem du skal snakke med i forretningssammenhænge, har en bruger på Skype allerede.

Få adgang til en verden af inspiration

Gør som 5000 andre og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Modtag nyheder og gode tilbud direkte til din indbakke.

Decorative