facebook
Jeg har fucket mit liv op!

4. feb. 2020

Jeg har fucket mit liv op!

Jeg hedder Lars Juhl, og jeg har fucket mit liv op!

1,2 milliarder i omsætning og 120 millioner i overskud efter skat. Det lyder som drømmen for enhver iværksætter, men for Lars Juhl blev det til et mareridt. Han pressede sig selv for hårdt; arbejdede altid og sov sjældent mere end fire timer i døgnet. En skæbnesvanger mandag i 2011faldt Lars Juhl omog måtte genoplives af sin daværende kone.På trods af hjertestoppet, fortsatte han med at arbejde hårdere end han kunne klare, hvilket betød, at hans børn var bange for, at de ikke skulle se ham igen, når han var væk

I dag er livet lagt om, og han holder bl.a. foredrag om, hvordan vi hver især fokuserer på, hvad der er det vigtigste for os. For selvom 120 millioner i overskuder noget, de fleste vil have, fandt Lars Juhl ud af, at det ikke er den rigeste mand på kirkegården som er gladest. Se med i videoen nedenfor.

Kender I også til offer-mentalitet og blamegame?

Af: Lars Juhl, foredragsholder hos Youandx.

Offer-mentalitet og "Blame Game" står i vejen for top performance i mange teams. Løsningen findes i naturen.

Det klassiske trekantsdrama, som vi kender fra film og litteratur, hvor en skurk gør noget ondt imod et offer, der kommes til undsætning af en redningsmand/kvinde (eller helt), er i spil hver dag i erhvervslivet.

Vi skifter alle mellem de tre roller som hhv. skurk, offer og helt, hvilket er helt i orden og med til at skabe dynamik i teams. Faktisk er top performance afhængig af, at man tør opholde sig midt i zonen mellem ingen konflikt og høj konflikt. Denne high performance zone er også kendt som ZOUD - Zone Of Uncomfortable Debate. Der skal være noget på spil, og der skal være passion til stede for at skabe resultater.

Der hvor teams ofte under performer er når en eller flere teammedlemmer gror fast i offerrollen og dermed fraskriver sig ansvaret for deres situation (og deres under performance). Ubevidst skammer offeret sig over sin egen under performance og shame bliver til blame, der støjer og trækker teamet ned i fart.

Det er her, naturen kan vise os vejen og dermed løsningen. Forestil dig livet som en bæk eller åløb. Kastes der pludselig en kæmpe sten i åen, det fylder 3/4 af åløbet, løber vandet blot rund om stenen. Godt nok med forhøjet fart under passagen, men så snart forhindringen er passeret, genfindes den oprindelige hastighed.

Et offer hænger fast mellem stenen (problemet) og vandmasserne, og søger at finde ud af, hvem der er skyldig i at kaste stenen. Og brokker sig højlydt over både sten og presset bagfra.

Som coach er det ofte nok at tegne billedet af å og sten og spørge, hvordan naturen ville løse problemet. Der skal blot et lille puf til, før der kan ændres fokus fra problem til løsning.

I mine foredrag deler jeg ud af de mange simple, men brugbare værktøjer jeg har samlet op gennem et langt liv som topleder, coach og menneske.

Andre foredragsholdere

Af inspirerende eksperter, der kan tale ind i de samme emner som Lars Juhl, har vi blandt andre Anders Wejrup, derkan sætte jer ind i Nordisk Fjer skandalen, og hvordan han efter en ufrivillig tur i fængselarbejdede sig ovenpå igen, og Yael Bassan, der som blot 25-årig måtte overtage sin fars virksomhed og blev kastet ud i leder- og iværksætterrollen. Derudover Michael Rasmussen, der siden han var 9 år gammel har bibeholdt troen om at nå til tops og Peter Åberg,som efter en alvorlig ulykke måtte lære altfra at gåtil at tale igen, og som inspirerer jer til at finde styrken, selvom alt er mørkt. Yderligere Remee, somopnåede sine drømme, så dem briste og kæmpede sig op igen.

Få adgang til en verden af inspiration

Gør som 5000 andre og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Modtag nyheder og gode tilbud direkte til din indbakke.

Decorative